Smslån utan UC

Smslån utan UC

juni 28, 2021 Av av admin

Är du i behov av att låna en mindre summa pengar? Det kan t.ex. handla om att du har fått en oförutsedd utgift eller att du snabbt behöver pengar för att göra en mycket viktigt inköp. Är det mindre belopp som du är intresserad av kan ett smslån vara ett bra alternativ. Förr var detta en låneform som man talade mycket illa om. Räntorna var skyhöga och det var inte ovanligt att lånet bidrog till mer skada än nytta för låntagaren.

I takt med att lånemarknaden utvecklades och allt fler aktörer dök upp blev villkoren för smslån dock bättre och idag kan du ansöka om ett mindre belopp till bra ränta och löptid. Smslån passar för den som snabbt har möjlighet att betala tillbaka lånet och som bara behöver tillfällig ekonomisk hjälp, samt för den som är i behov av att låna utan UC.

Låna utan UC – vad innebär det?

Många som ansöker om snabblån är intresserade av att ta ett smslån utan UC. Ett vanligt missförstånd är att man tror att det betyder att man kan ansöka om ett lån, utan att behöva gå igenom en kreditupplysningskontroll. Så är dock inte fallet. I Sverige är det lag på att alla aktörer och banker som erbjuder krediter eller lån måste ta en kreditupplysning på låntagaren innan ett lån kan beviljas eller nekas. Att ta en kreditupplysning utan UC innebär dock att aktören använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än självaste Upplysningscentralen.

Låna utan UC - vad innebär det?
Låna utan UC – för- och nackdelar.

Vilka fördelar finns med smslån utan UC?

Det finns många fördelar med att välja en aktör som erbjuder lån utan UC. Här nedan listar vi några av de absolut främsta fördelarna och orsakerna till varför många människor väljer just detta alternativ.

  • Många företag använder sig av UC när det är dags att göra en kreditupplysning och för många förfrågningar kan sänka din kreditvärdighet. Detta är något du kan undkomma genom att använda en långivare som erbjuder lån utan UC.
  • Lättare att få lån trots tidigare betalningsanmärkningar
  • Lika tryggt och säkert som att låna med kreditupplysning hos UC

Nackdelar med smslån utan UC

Observera att det inte bara finns fördelar med att ta ett smslån utan UC, utan att det även finns nackdelar som är viktiga att känna till. Ett lån utan UC är oftast lättare att få beviljat, men det innebär inte att din ekonomi är tillräckligt god för att kunna hantera det ansvar som kommer med att ha ett lån.

En annan nackdel är att lån utan UC oftast är mycket dyrare. Du kan få en mycket högre ränta och en kortare löptid än om du hade tagit ett vanligt privatlån eller kredit. Orsaken till detta är helt enkelt för att många banker och långivare är medvetna om att människor som ansöker om lån utan UC oftast har en lägre kreditvärdighet redan från start.