Att spara via företaget 4Spar

4Spar är ett sparföretag som fått mycket uppmärksamhet under senare tid, eftersom de sparräntor de kan erbjuda den som sätter in sina pengar hos dem är väldigt höga i jämförelse med både andra banker och andra motsvarande företag. Men hur funkar det egentligen att spara hos 4Spar, och är detta en god ide? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel!

Vad är fördelarna med 4Spar?

För det första är som sagt räntan hög, och dessutom har man rätt att göra ett obegränsat antal uttag från sitt sparkonto, vilket inte är möjligt hos alla konkurrenterna, då många av dem låser dina lånepengar under en viss period. Därmed kan man sätta in och ta ut pengar i exakt den takt man själv vill. Dessutom är det enkelt att öppna ett sparkonto hos 4Spar, detta görs gratis via Internet. Du har rätt till samma höga ränta från den första kronan du sätter in till den sista.

Spara dina pengar hos ett företag med bra sparräntor

Vad är nackdelarna med 4Spar?

Den största nackdelen är att trots att 4Spar är registrerat hos Finansinspektionen så omfattas de inte av den statliga insättningsgarantin. Med anledning av detta innebär det en större risk att sätta in pengar till dem än till ett annat inlåningsföretag som omfattas av denna garanti, eftersom de faktum att garantin saknas innebär att du kan förlora dina pengar om företaget går i konkurs. Det är den enda nackdelen vi kan komma på med detta företag, men det är en så stor och viktig nackdel att vi vill lyfta fram den lite extra.Annat som kan vara bra att känna till om att spara hos 4Spar

Du måste vara minst 18 år gammal för att få ha ett konto hos 4Spar, och du får endast ha ett konto hos dem, då de endast tillåter ett konto per person. Du kan maximalt sätta in 50 000 kronor hos 4Spar. Skulle du sätta in mer pengar än så, kommer det överstigande beloppet automatiskt att betalas tillbaka till dig.

Du måste kontakta kundtjänst för att göra uttag från ditt konto hos företaget.

Bör man då spara hos 4Spar eller inte?

Det kan endast du själv avgöra. För på samma sätt som aktiehandel, som ju också är förknippat med en hel del risker, också är riskfyllt, är även sparande via 4Spar det. Har du inget emot att ta lite risker för att tjäna mer pengar kan 4Spar och deras högre sparräntor vara en god ide, annars finns det förmodligen en hel del mer säkra sparandeformer som kan vara att föredra för dig.