Avanza Bank och att ha sina sparpengar hos dem

Avanza Bank är kanske inte riktigt lika känt som storbankerna i Sverige, men detta företag har snabbt blivit så omtalat att det nog inte är långt ifrån!

Vad beror då detta på?

Avanza har specialiserat sig framför allt på sparande, ett område som storbankerna och de mer etablerade företagen i Sverige annars är ganska dåliga med. Detta har gjort att Avanza Bank när de lanserade sina mer förmånliga sparlösningar snabbt fick massvis med kunder.
Dessutom har Avanza Bank satsat hårt på sin service, vilket gör att deras kunder är mycket nöjda, vilket också gör att de stannar kvar, men även rekommenderar banken för andra.

Idag har Avanza Bank dessutom flera olika tjänster, vilket gör att det inte bara att sparande man kan ha hos dem, utan även andra tjänster, som t.ex. aktiehandel, fondhandel och lån, om man nu skulle vara intresserad av detta. Avanza Bank erbjuder även förutom de vanliga sparformerna möjligheten att pensionsspara hos dem.
Avanza tar inte heller ut några avgifter av den som sparar hos dem, och tillåter fria uttag, trots att de har en bra och förmånlig ränta. Man slipper med andra ord allt det negativa med sparkonton om man väljer Avanza Bank för detta.

Tryggt för dina sparpengar

Hur mycket kan man då få i ränta om man väljer att ha sina sparpengar hos Avanza Bank?

Det varierar, eftersom banken som sagt har flera olika sparkonton, och eftersom deras räntor dessutom ändras med jämna mellanrum, beroende på det allmänna ränteläget. Vill du ta reda på exakta räntor rekommenderar vi därför att du går in på Avanza Banks hemsida och tar reda på hur ränteläget ser ut just nu.

Men är Avanza Bank verkligen ett seriöst företag?

Absolut. Banken har över 400 000 konton och över 250 000 kunder totalt, och har idag ca. 2 % av den svenska sparandemarknaden, vilket kanske inte låter så imponerande, men om man kommer ihåg hur många aktörer som finns på den svenska sparandemarknaden så är det faktiskt det.Banken grundades vidare redan år 1999, så man har varit verksamma inom den svenska finansmarknaden redan länge. Dessutom har man vunnit många priser genom åren, som t.ex. Årets Bank, Årets nöjdaste sparkunder och så vidare.

Fast du kanske inte själv har så stor erfarenhet av Avanza Bank är detta en väletablerad aktör med bättre rykte än vanligt på den svenska finansmarknaden.